Diode laser - Hårborttagning
Diod-laser är den senaste tekniken inom hårborttagning och är en effektiv, snabb och säker metod för att uppnå ett permanent resultat.
Diodlaser använder våglängden 808nm för att ta bort oönskat hår och
effekten är stabil, långsiktig och permanent. 
Man behöver ofta göra 4-8 behandlingar med minst 1 månads mellanrum eftersom håret växer i olika cykler. Ca: 30 % av hårstråt är i växtfas åt gången.
Det fungerar genom att laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigmentet i håret. 
Bäst resultat av hårborttagning är på mörka hårstrån på ljus hud.  
2-3 veckor innan behandlingen bör man avstå från att vaxa eller plocka det hår som ska behandlas. Laserbehandlingen fungerar  bara om det finns ett hårstrå i hårsäcken.
Det hår som ska behandlas rakas dagen innan eller samma dag som behandlingen. Efter behandlingen så tar det allt från några dagar upp till 1-2 veckor så tappar man det hår som man behandlat sen så kommer nästa växtfas att komma upp inom ca: 4-6 veckor och då behnadlar man på nytt.
Efter en behandling ska man skydda  huden mot sol, särskilt under de första veckorna. Att sola huden efter en behandling ökar risken för pigmentförändringar. Man skall heller inte sola innan och behandla på solröd, bränd hud. 
Det är bara hårsäckar som befinner sig i tillväxtfas ca:30% (aktiv fas) som dör av diod-lasern. Vilande hårsäckar (inaktiv fas) har inget pigment i sig och absorberar därför inte tillräckligt med värmeenergi för att dö.
Det finns olika individuella variationer att ta hänsyn till, eftersom hårväxten påverkas av bland annat ålder, hormoner, mediciner, kost och ärftliga faktorer.
Eftersom det bara är en del av hårsäckarna som är aktiva vid ett enskilt behandlingstillfälle behöver man flera behandlingar för att uppnå en bra effekt.
Hur många behandlingar som behövs beror på individuella faktorer, samt på vilket område som skall behandlas. 
Olika områden ser du på min prislista, behandlingar.


Kontraindikationer:
Man behandlar aldrig över en tatuering
Cancer, speciellt hudcancer
Gravida och ammande
Diabetes beroende på insulininjektion
Epilepsi